Kwik overtuigend kampioen bij U19

U19 Boeckenberg – Kwik  17-23   (rust 10-8)

SPLT0005.jpg

Blitzstart van Kwik dat in geen tijd tot 0-3 uitloopt. Boeckenberg kan daar echt niks tegen inbrengen zodat de eerste time-out al na vier minuten een feit is.  Dat helpt even want er volgen snel 2 doelpunten maar nadien is het een sterk verdedigend Kwik dat toch verder uitloopt tot 2-7 halfweg de eerste helft. Die voorsprong geeft Kwik echter geen vleugels. Boeckenberg haalt beetje bij beetje zijn achterstand in en gaat zelfs over Kwik om te rusten met een 10-8 voorsprong.

Na de rust wordt er plots veel meer gescoord. Kwik neemt de wedstrijd opnieuw in handen en weet  na een paar wissels in tien minuten tijd zijn achterstand om te zetten in een 13-15 voorsprong. Dit verschil blijft er tot op tien minuten van het einde (15-17). Drie snelle doelpunten van Kwik zorgen voor een 15-20 stand. Wedstrijd gespeeld met nog vijf minuten te gaan? Een Boeckenberg doelpunt wordt snel gecounterd door Kwik dat er nadien nog twee bij maakt. Een tegendoelpunt vbrengt de titel niet meer in gevaar. Kwik wordt kampioen bij de U19 met een 17-23 zege .

SPEL2355.jpg

Foto's Marco Spelten